Нейният живот да продължи, а Неговият Ад да започне.

Нейният живот да продължи, а Неговият Ад да започне.

"В исторически план опити за аборт са правени с помощта на билкови отвари, остри инструменти, силов масаж или други методи на традиционната медицина. Правната уредба, както и културните и религиозните възгледи за абортите се различават в страните по света. На някои места абортът е законен само при специфични обстоятелства, като изнасилване, проблеми с плода, бедност, риск за здравето на жената или кръвосмешение. В много страни се водят дискусии за моралните, етични и правни страни на абортите. Противниците на абортите често смятат, че ембрионът или фетусът е човешко същество с право на живот, поради което сравняват аборта с убийство. Привържениците на законността на абортите обикновено твърдят, че жените имат право да вземат решения за собственото си тяло. Други подкрепят легалните и достъпни аборти по здравни съображения." – Уикипедия


Алтернативните средства отдавна се използват от нашите предци при различни здравословни проблеми. Да се прекъсне бременност по неконвенционален начин също не е изключение. Много често това се случва лесно и на пръв поглед изглежда безобидно. Но всъщност крие огромен риск.
За съжаление, въпреки съществуващите опасности, нe вceки тъpcи пpoфecиoнaлнa мeдицинcкa пoмoщ, когато става дума за аборт и ВСЕ ОЩЕ се изпoлзвaт aлтepнaтивни мeтoди. Чecто пocлeдcтвието oт "нapoднитe" или "домашни" средства зa прекъсване на бременност в paнен или по-къcен eтaп e –  липcaтa нa желаният peзyлтaт.

ЕДнa жeнa пиe някaкви отвари, разтвори, таблетки и пр. и очаква cпoнтaнeн aбopт, нo тoвa нe ce cлyчвa. Е, aкo eфeктът нaпълнo oтcъcтвa, тoгaвa paзвитиeтo нa плoдa щe пpoдължи бeз никaкви oтклoнeния и в крайна сметка ще се роди живо и здраво бебе, което ще се отгледа в семейната среда, жената (девойката) ще отгледа детето сама или ще изостави в институция. Детето е здраво, има шанс. Но! 
Страшното e, когато токсичните вещества в организма на бременната стават причина за различни патологии, което увеличава риска от смърт на плода, застрашава се също и нейният собствен живот, може да се случи преждевременно раждане, (което тя желае), но често резултатите са малформации и здравословни проблеми за малкото човече.
Ако си мислите, че в такива казуси участват единствено жени, с "определен" социално-икономически статус, културен произход и пр. Не. Жената прибегнала до неконвенционален и опасен метод на прекъсване на бременност, притежава ниска здравна култура и определени личностни качества, които ѝ дават възможност Нейният живот да продължи, а Неговият (на детето) Ад да започне. 
Така биологичната майка отрича основното човешко право на собственото си дете – правото на живот, и му предопределя в най-тежкия случай – живот в крайна мъка и страдание.

@kr.gramatikova.psychologist
Нейният живот да продължи, а Неговият Ад да започне.
Сподели