Млад любовник: какво обещава такава връзка?

Млад любовник: какво обещава такава връзка?

В съвременния свят има много двойки, в които мъжът е по-млад от жената. В такава връзка дамите се чувстват млади и желани или напротив, мислят постоянно за годините си? Защо жените влизат в неравностойни отношения, какво им дава младият любовник и какво могат да загубят, ще разгледаме по-долу.

В тази статия ще научите:

 • Защо жените имат отношения с млади мъже
 • Какво говори в полза на връзката с млад мъж
 • Защо не трябва да имате връзка с млад мъж
 • Какви правила да спазвате, ако в живота ви се появи млад любовник

 

Какви са причините за тези взаимоотношения?

Експертите по отношения смятат, че ако една жена е с 8 или повече години по-възрастна от мъжа, то той е млад любовник. Причините за създаването на такива съюзи могат да бъдат няколко.
Индивидуалните характеристики на човек излизат на преден план: темперамент, характер, възглед за живота.

Наблюдава се, че ако само майката е участвала в отглеждането на момчето, и е била твърде протективна към него, или напротив, е имало липса на майчино внимание, тогава в зрелият живот такива мъже ще търсят отношения с жени, по-възрастни от тях самите.

Що се отнася до жените, това са или личности  любители на млади момчета, или самотни дами, които нямат какво да правят.

Възможно е също така една жена да не е уверена в себе си и тогава вниманието на младите хора я завладява. Но в такава ситуация една любовна връзка може да има горчив край. Дамите, които имат много комплекси, не могат да се опознаят сами, те чакат първата крачка от мъжа. Първоначално една жена изпитва чувство на еуфория, тя е въодушевена от вниманието на младия мъж, с удоволствие приема ухажването му. И в резултат на това тя става много привързана към партньора си. Но ако по инициатива на момчето връзката приключи, тогава жената може да изпита емоционален шок и да изпадне в най-дълбокото униние.

Жените са доволни от очарованието на младите мъже с тях, но тази наслада бързо отминава. С развитието на взаимоотношенията, на жената и става все по-трудно да не забелязва, че партньорът ѝ  е по-млад от нея.

Сериозността и продължителността на връзката зависи от това, на колко години е дамата в самото начало на общуването. Например, ако една жена е на малко над 30 години, тогава човек може уверено да заяви, че такава двойка има бъдеще. Наистина сега, благодарение на козметичните процедури, много дами не изглеждат на възрастта си. Важен фактор ще бъде фактът, че на 35-40 години една жена има способността да ражда деца, т.е. няма здравни бариери.

Но колкото и добре да  изглежда избраницата, тя непрекъснато ще се тревожи за възрастта си, дори мъжът да има силни чувства към нея. Причината за подобни преживявания е, че наоколо има много хубави момичета - връстници на нейния избраник.


Защо мъжете търсят дружба с жени, по-възрастни от тях самите?


Такива взаимоотношения са удобни, тъй като жените вече имат някаква мъдрост в живота, те не трябва да бъдат убеждавани дълго време и са по-благодарни. Млад мъж, който търси благоразположението на по-възрастна дама, вече и е интересен. Следователно, той не трябва да предприема активни и дългосрочни действия, за да я спечели. В такава ситуация младият човек вярва, че младостта и вниманието му вече са огромен подарък.

Важна роля играе и това, как една жена се чувства за годините си. Можете да мислите, че на 35 или 40 години жената е възрастна, но все пак е важно как партньорът разбира своята дама. В края на краищата мъжете отлично разбират предимството на позицията си, комуникацията с такава жена е удобна за тях, а понякога и много печеливша. Например, партньорката може да му осигури жилище, вкусни обеди и вечери и винаги се съгласява на интимни отношения.


А в какви ситуации омъжените жени търсят млади любовници?


 • Законният съпруг я разглежда изключително като домакиня, която трябва да готви, мие, почиства, ражда и отглежда деца.
 • Животът е заседнал. Съпругът отдавна не подарява цветя, не я прегръща просто така, не изрича нежни думи.
 • Самият съпруг не е против да прекарва времето си сам или пък да е също в любовна връзка.
 • Съпругът е женомразец. В психологията това се нарича мизогиния. По правило такива мъже са деспоти у дома и тормозът над съпругата не е изключен. Мъжът прави всичко, така че жената да е изцяло в негова власт. И тогава, любовникът е светлината в прозореца.
 • Неактивен интимен живот.
 • Интимният живот е лишен от страст и разнообразие. И ако съпругата е решила да импровизира и добави повече огън в акта, съпругът я обвинява в пошлост и вулгарност.
 • Партньорите са спрели да общуват помежду си по различни теми. Те обсъждат само събитията от деня и битовите въпроси.
 • Съпругата е много по-млада от съпруга.
 • Съпрузите нямат общи интереси, освен децата и домашните проблеми.

 

6 „ДА“ на роман с млад мъж

 

Независимо от възрастовия диапазон и външните несъответствия, такава връзка има положителни аспекти. Освен това разликата във възрастта понякога играе важна роля.

 

1. Еуфорията от лудия секс. Сексът с млад любовник е изпълнен с много предимства. Интимността е богата, чувствена, вълнува. Психолозите отбелязват, че разцветът на женската сексуалност настъпва на 35-40 години, докато мъжката енергия достига своя връх на 20-30 години. Следователно сексуалната съвместимост на такива двойки е отлична.

Интимните отношения често са в основата на комуникацията между зряла жена и млад мъж.

Жените след 40 са по-спокойни и чувствени. Докато 40-годишните мъже, напротив, търсят комуникация с по-млади момичета, които все още не са се разкрили напълно сексуално. Това се дължи на факта, че сексуалната активност на мъжете в този възрастов период намалява, и по-скоро трябва да освежат отношенията си, за да се почувстват отново млади. Така показват, че имат още много да дадат на една жена. В такава ситуация връзката може да се счита за идеална: мъжът вече е достигнал сексуалния си възход, а младата жена все още не. Той с удоволствие разкрива света на удоволствието за нея, а момичето харесва неговата грижа и внимание.

Тези двойки имат същите очаквания за интимност. Но партньорите на същата възраст могат да имат проблеми от сексуално естество, понякога апетитът на момичето расте по-бързо и мъжът не може да я задоволи напълно.

 

2. Хармония. Когато жената е омъжена, тогава, разбира се, всичките и усилия са насочени към изграждане на проспериращи семейни отношения, понякога с цената на нейната собствена личност. Тя забравя за себе си, своите хобита, романтика и нежност. Младите хора, от друга страна, са напълно погълнати от себе си, от своите интереси. С млад любовник една жена забравя за преживяванията, помни своята привлекателност, желания. Партньорът също се възползва от общуването със зряла жена. Тя може да му даде съвети за работа, да го запознае с правилните хора, да го научи да взема решения самостоятелно и да поема отговорност за действията си.

В една връзка можете да се поучите от възгледите на другите за живота, да откриете нещо ново за себе си, да сбъднете старите си мечти или дори да промените професията си.

 

3. Свобода на отношенията.

Ако една жена наскоро се е развела или е била „опарена“ от семейния живот, тогава тя едва ли ще бъде готова за нова връзка. Младият любовник в такава ситуация е отличен начин да избягате от тъжните мисли, да усетите очарованието на безгрижния живот. И все пак в съвременния свят момчетата под 30 години не се стремят да се обвързват в семейства и да стават бащи.

В такава връзка жената процъфтява, отново се чувства привлекателна и интересна, без да погледне в бъдещето. Партньорите не дават обет за вечна любов един на друг, те просто се наслаждават на времето, прекарано заедно.

 

4. Шанс да започнете живота от нулата. Напротив, ако не сте били семейни дълго време или предишният брак е донесъл само разочарование, тогава комуникацията с мъж, по-млад от вас може да отвори нови хоризонти. Ако една двойка гледа на живота по един и същи начин, ръководена е от общи принципи и стойности, тогава вероятността за семеен съюз е голяма. За една жена това е шанс да се почувства млада, да не повтаря грешките от минали връзки, докато за мъжа това е нов етап в живота. Във всеки случай и двамата се озовавате в нов кръг от живота.

 

5. Да се почувствате млади и красиви. Да имаш за партньор мъж, по-млад от теб, налага определени задължения. Често средата на млад любовник е на неговата възраст. И наоколо има достатъчно млади момичета. Следователно дамата започва да се грижи повече за себе си, за здравето си, приоритет е да посещава фитнес залата. И това несъмнено е голям плюс: комплексите изчезват, появява се духовна хармония. Жената буквално цъфти. И важен фактор в това е чувственият секс, необичайните усещания и щастливото вътрешно състояние.


6. Здраво потомство. В съвременната реалност вече няма да изненадате никого с липсата на деца от жена до 35-40 години. Ако това се случи, тогава да имаш потомство с партньор, по-млад от теб, е добра възможност да станеш майка. До преди време се смяташе, че мъжете са способни да "правят" деца през целия си живот. Но последните изследвания показват друго. Проучени са около 8 500 двойки, които искат да заченат дете. По време на анализа на данните е установено, че при мъжете след 24-25 години вероятността да имат здраво дете намалява с поне 3% всяка година.

Освен това статистиката показва, че зрелите мъже имат повишен риск от раждане на дете с вродени заболявания. Ето защо, ако избраният е по-млад от вас, тогава това е добра възможност да родите дете без риск за здравословни проблеми.


 6 „НЕ“ на връзка с млад мъж


Ако в двойка жената е с 10 или повече години по-голяма, тогава проблемите във връзката са неизбежни, тъй като вие сте съвсем различни по характер и темперамент. С течение на времето разликата във възрастта вече не е толкова фундаментална.

 

Например вашият избраник е на 35 години, а вие на 20, пропастта от 15 години между вас е опасна ситуация. Но ако една жена е на 50, а мъжът на 65, разликата във възрастта е същата, но има по-малко проблеми. И двамата са живели по-голямата част от живота си, имат опит в отношенията и светска мъдрост. Уви, разминаването в годините може бавно да убие една връзка...

На първите етапи може да не забележите възрастта на вашия партньор и вашата собствена, дори това интригува и вълнува. Но ако връзката ви се е проточила, тогава става все по-проблематично да скриете негативите от възрастовата разлика и от себе си и от другите. И тогава само взаимната работа и взаимната подкрепа ще помогнат за справяне с възникналите проблеми. Но при условие, че и двамата го искат.


1. Виждате света по различен начин. Естествено, дори хората на една и съща възраст гледат на живота по различен начин. Но като правило жената и мъжът на различни възрасти имат различни житейски принципи и ценности. Всеки период от живота ви има свой собствен смисъл и цел и често те може да не съвпадат с визията на партньора. Ако е така, тогава изграждането на отношения с бъдеща перспектива не си струва.

Възрастните хора възприемат живота и света около тях по съвсем различен начин. Те имат различни ценности, те са израснали и се развиват в други реалности на света, следователно техният багаж от житейски знания е значително различен от опита на младото поколение. Следователно хората на различни възрасти са трудни за разбиране, особено мъж и жена.

В такава ситуация някой ще трябва да се откаже от принципите си и да се настрои на вълната на своя партньор.

 

2. Неразбиране от страна на другите. Неразбирането от страна на обществото е враг на двойките на различна възраст. Хората не разбират и осъждат такава връзка. Някои може да изпитват ревност. А някои открито се подиграват и злорадстват. Вашите приятели, роднини може да мислят, че младият човек ви използва за егоистични цели или че сте загубили главата си... А децата ви може да са на същата възраст като младия избраник. В такава ситуация степента на негативност и агресия от страна на близките се увеличава.

Възможно е да започнете да подозирате партньора си в интимна връзка със собствената си дъщеря!

Също така, ако една връзка с млад мъж се развие в по-сериозни отношения, а не "просто секс", тогава рано или късно ще опознаете родителите му. Ако разликата във възрастта между вас е достатъчно голяма, тогава е възможно да сте на същата възраст като майка му или дори по-голяма.

 

Заслужава си да се отбележи, че значителна разлика във възрастта на партньорите може да се възприема от другите като родителски взаимоотношения, по прост начин: вие сте майка, а той е син. Спомнете си колко книги са написани и колко филма са заснети на тази тема…

Но ако двойката ви преодолее всички тези препятствия и сте заедно, независимо от всичко, тогава поздравления, чувствата ви са наистина силни и искрени. И тогава мнението на другите няма значение.


3. Желание да командва. Когато една жена е по-възрастна от партньора си, естествено тя има много опит и знания, както по лични, така и по работни въпроси. И може да смята младия партньор за "новородено пале", което трябва да се ръководи. Зрялата дама може да бъде раздразнена, когато избраният не разбира нещо, не достига нивото ѝ. В такава ситуация жената влиза в ролята на грижовна майка. Дава съвети, посочва грешки, казва как да се действа в дадена ситуация, понякога дори взема решения за  най-обикновени неща.

Ако връзката е от такова естество, тогава най-вероятно такава жена е властен човек, свикнал с факта, че всички ѝ се подчиняват. И е възможно на фона на неопитен партньор тя да иска да изглежда по-независима и уверена в себе си…

 

4. Млади любители на богатство.

Заможната жена може да бъде обезпокоена от финансовата несъстоятелност на младият мъж, така че или дамата е спонсор, или исканията ѝ се ограничават до скромните доходи на партньора. Възможно е да сте бесни от това къде и с кого работи и какъв статус заема в обществото.

Вероятно вашият избраник все още е в самото начало на изкачване по кариерната стълбица, докато вие вече сте станали финансово стабилна.

При такива обстоятелства трябва да решите какво очаквате от връзката, да определите дали имате бъдеще и да не карате вашият партньора  да прескача през глава. Човек със сериозни намерения рано или късно ще стане успешен.

Ако постоянно го заяждате за несъстоятелност, упреквате, тогава мъжът просто ще избяга към друга страст, която ще го подкрепи във всичките му начинания.

 

5. Ревност и страх. До млад любовник една жена непрекъснато се тревожи за възрастта си, че той може да я замени с по-младо момиче. По-специално, когато избраният е богат и заема изгодна позиция в обществото, вие безкрайно го подозирате и се сравнявате с по-млади жени. Измъчвате се със своите съмнения, притеснения, което допълнително изостря ситуацията. В крайна сметка мъжът просто ще се отегчи и ще направи това, в което е обвинен - ​​да ви изневери. Всъщност силата на една връзка не зависи от възрастта и привлекателността на жената.

Дори зашеметяващите красавици са изоставени. Уверена жена не се фокусира върху възрастта си. Ако общуването на двойката се основава не само на интимни отношения, но и на взаимно уважение, доверие, подкрепа, нежни чувства, тогава такъв съюз има бъдеще.

Невъзможно е да се каже със сигурност колко дълго ще продължи връзката ви. Затова се опитайте да използвате пълноценно времето си за щастие.

6. Неизбежни жертви. Можете да жертвате хобитата си, познатите, да работите за страха да не загубите младия си любовник. Но е възможна и друга ситуация, когато се опитвате по всички възможни начини да промените мъжа, налагате му своите възгледи, вярвания. Опитвате се да изглеждате по-млада, да се държите необичайно за възрастта или да изисквате от мъжа поведението, което е прието във вашия кръг на общуване. Най-правилното нещо в тази ситуация е да бъдете себе си, докато научавате един от друг нещо ново.

Ако това е неприемливо за вас, вие не възприемате света на избраника си и връзката ви е само секс, тогава такава двойка няма бъдеще. Невъзможно е да се изградят силни отношения без искреност, нежност и уважение.

Различните двойки имат свои собствени особености, само поради разликата във възрастта е невъзможно да се направи заключение за силата и продължителността на съюза. Случва се дори в зряла възраст хората да се държат като двадесетгодишни и да живеят без притеснения. Обратно, някои млади хора са толкова сериозни и отговорни при вземането на решения в живота си, че човек получава впечатление за техния богат опит и мъдрост.

И не става въпрос за възрастта, а за едно и също възприемане на света, общи ценности и принципи.

Това е ключът към силната връзка. Ако вашата двойка има много допирни точки по различни житейски въпроси, тогава перспективите да живеете заедно дълго време са големи.


                                                                                                                                                   Yaroslav Samoylov

Млад любовник: какво обещава такава връзка?
Сподели