Какво се случва

В група Диалозинаоткрито, бяха посочени теми, предложени за групова психологична и обучителна работа в малки затворени групи. От съставената анкета с примерни 10-тина теми ... 👉 🗳
Вие избрахте "РАБОТА СЪС СТРАХОВЕТЕ", като тема №1
В рамките на обучението ще се запознаем с основни ориентири на работа за преодоляване на страховете. В тези наши срещи, ще поговорим за страховете, ще се научим да ги разпознаваме, приемаме и овладяваме. Така и ще растем, не само със знания и опит, а и с дълбока любов и приемане. На себе си и на другите. 💜

ЗАЕДНО С ВАС,
В групите за себепознание и самопомощ при всяка среща ще анализираме, ще обменяме опит, ще го проиграваме, ще си бъдем взаимно полезни.
Основните въпроси, които се засягат в работните сесии ще са полезни за тези от Вас, които желаят да срещнат и приветстват себе си, да докоснат дълбините на емоционалният си свят, да "уловят" кои техни действия, емоции, мисли и чувства им влияят деструктивно, кои градивно и да опитат да преодолеят трудностите в ежедневието си през практиката на личния си опит в групата.

Какво Ви очаква:
💠Работа в защитена среда.
💠Теоретични елементи.
💠Практически упражнения.
💠Ролеви игри.
За повече подробности относно условията за участие, такса, дати на модули и т.н., в предстоящото обучение на 1-вата работна група "Работа със страховете", можете да се свържете с мен Krasimira Gramatikova на тел. 0888797599 или да ми пишете в лично съобщение.
Какво се случва
Сподели

ДИАЛОЗИ НА ОТКРИТО

новоначинание(с)мисълзаутре

Какво се случва
Нашият живот се променя, когато се помирим със своята сянка.
.
.
Ние не започваме отначало. Не се връщаме назад. Продължаваме. Започваме следващият етап на развитието си оттам. И сме по-подготвени за него, с безценен минал опит и поуки.
.
.
Гъсеницата се превръща в спираща дъха красива пеперуда.
.
.
Вече няма да ви се налага да се преструвате на някой, който не сте. Няма да ви се налага да доказвате, че сте "достатъчно добър" във всичко и на всеки.
Ще потърсите неосветеното пространство, ще го намерите, ще го признаете и приемете. И така ще откриете свободата и покоят.
Намерите ли даровете на вашата сянка, най-накрая ще се насладите с цялата сила и слава на истинското си аз.
Когато прегърнете сянката си, няма да е необходимо да живеете в страх. Просто ще се заобичате повече.
Тогава ще имате свободата да създадете и живеете живота, който винаги сте желали. И да го споделяте.

#диалозинаоткрито
#начинание(с)мисълзаутре
Сподели
Какво се случва
Сподели
25 февруари 2022 📅

НОВА ГРУПА 
в "Диалози на открито" 
начинание(с)мисълзаутре
на тема: Себепознание чрез анализ на чувствата

!! Местата се запълниха, преди да обявя дата на старта. Ако проявите желание за участие, потърсете контакт на посочените връзки и запазете своето място. Очаква се да започнем дейност с нова група на 18 март 2022г.  
☎️✍️
Какво се случва
Сподели

ДИАЛОЗИ НА ОТКРИТО

новоначинание(с)мисълзаутре

Какво се случва

Мили хора!

Споделям част от темите в обученията от новия си успешен проект, 

"ДИАЛОЗИ НА ОТКРИТО", стартирал на 18.10.2021г.

новоначинание(с)мисълзаутре 

 

ДИАЛОЗИ НА ОТКРИТО е формат на индивидуална и групова психологична, опознавателна и обучителна работа, при която имаме възможността да работим и навън, на открит терен. В случаите, когато сме в затворено помещение, "откритостта" е водещата приета функция на метафората. Това представляват открити диалози, както го позволява времето и случая.


Работи се индивидуално с клиента, но също и в малки затворени групи. Ако решите да се включите в практиката "Диалози на открито" за индивидуална работа или съвместна дейност с Ваши близки или приятели – (напр. работа за разрешаване на конфликти, развиване на умения за общуване, родителство, хармонизиране на партньорството, и пр.) или просто желаете сами да участвате в групова практика, заявете Вашето участие или се свържете с мен Красимира Граматикова Психолог на лично съобщение или на тел. номер 0888797599

Формат на срещите:

Присъствено в „Диалози на открито“.

Продължителност приблизително 3 астрономически часа.


За открит терен: Паркове, градини и всякакви открити площи, създадени за отдих и наслада на хората.


Ще се радвам да Ви видя в "Диалозите", ако желаете да положим съвместен труд по теми, които Ви засягат, от посочените или да се включите с лична тема.


Споделям част от темите в обученията.
Как:
– да развием по-добри умения за общуване,
– да раз/познаваме, приемаме и овладяваме нашите емоции,
– да обогатим взаимоотношенията си с партньора,
– да получим подкрепа, насърчаване и практически съвети в грижата за себе си: "Помощ за самопомощ"
– да повишим самооценката и увереността си,
– да установим хармония в отношенията със семейството и близките,
– да се научим да отстояваме себе си и своите ценности,
– да определим нашите силни страни – да определим, приемем и работим върху слабите си страни,
– да усвоим стратегии за справяне с недоволството или трудностите от ежедневния живот: липса на време, умора и пр.
– да установим, запазим и поддържаме здравословни лични граници,
– казус по Ваш избор – например: работа със страховете, разрешаване на конфликти, развиване на умения за асертивност, умения за съзнателно родителство, хармонизиране на партньорството и др.
Регистрация за участие в индивидуална среща или в група след интервю, разговор.
Срещите се провеждат присъствено във формат "Диалози на открито" обичайно с продължителност 3 астрономически часа.
Добре сте дошли!

❗️ За информация и записване: 

https://www.facebook.com/kr.gramatikova.psychologist

krassigrmt@gmail.com

0888797599

 

Сподели
Какво се случва
Сподели

СОЦИАЛНО-ПСИХОЛОГИЧЕСКИ ТРЕНИНГИ - сбор от активни и интерактивни методи и прийоми в груповата психологическа работа, която цели да мобилизира личностния потенциал, процесите на самопознание и самоусъвършенстване и по този начин да доведе до личностен ръст и градивна насока за всеки един от участниците в тренинговата група.

ДА ОТКРИЕМ КЛЮЧЪТ КЪМ ЩАСТЛИВАТА ПАРТНЬОРСКА ВРЪЗКА . ТРЕНИНГ.

Какво се случва

Започва сформирането на нова група.
Всяка седмица от 18.30 - 20.30 часа.

Поради малкия брой места в групите, ще се считат за записани само тези от Вас, които са направили лично потвърждение на e-mail или телефон.

Записване и информация:
e-mail: krassigrmt@gmail.com; тел: 0888 797 599
гр. Варна, ул. "Цар Асен" №24, партерСесиите се осъществяват в защитена среда, в атмосфера на доверие и приемане. Взаимното уважение и подкрепа са водещи в процеса и вие ще имате възможност да получите нови умения, които ще ви направят по-успели и удовлетворени в партньорството.

Работи се в група, в която се изпълняват практически упражнения. Груповият формат ви дава възможност да приложите тези умения с други участници и така по най-бързия и ефективен начин да ги усвоите. В приятна атмосфера създавате нови, интересни и полезни контакти и най- важното, изработвате ефикасни стратегии за справяне.

Привилегията да знаете как да споделяте живота си в доволство и хармония с вашият партньор ви мотивира да предприемете конкретни действия, да положите старание,  за да получите реални резултати възможно най- скоро.

 

                                          

ДА ОТКРИЕМ КЛЮЧЪТ КЪМ ЩАСТЛИВАТА ПАРТНЬОРСКА ВРЪЗКА

 

Какво е необходимо за формирането на хармонични отношения?

Хармония - това звучи ли ви реално?

С кого е възможно да живеем в хармония?

Понякога възникват ситуации, в които отношенията ни с другите хора се провалят. Ние сме озадачени и обикновено се замисляме над причините, които са довели до това.

В тренинговата група ще разнищим въпроси по важни теми, касаещи партньорството.

Ще обърнем внимание на особеностите на нашето поведение, ще открием механизмите, които препятстват добрите взаимоотношения.

Ще поговорим за най- важното отношение във вашия живот.

Мислите ли, че отношението със себе си е най - важното, главното отношение в живота?  Човекът, който ни гледа от огледалото се  нуждае от нашата любов и приемане повече от всеки друг. Така ли е за вас? Научени ли сме на това?

Сложни ли са отношенията между мъжете и жените. Как започват проблемите?

„Той/Тя вече не ме обича!“

Съществуват незабележими с просто око признаци, свидетелстващи за дистанцирането на партньора. Те изглеждат като малки семенца, още невидими, но с потенциал да се развият в буйно растение на кризисно отношение. Как да ги разпознаваме?

Как да подходим към кризите? Причини за неразбирателство.

„Как може да постъпи така с мен? Защо ми се случва това?“

Понякога неудържимо ни залива обида, усилват се съпротивите ни. В такива моменти всеки зацикля в своята схема, диалогът е в застой, партньорите  не виждат възможност да се разберат. Оскърбленията и взаимните претенции скриват пътя към примирие. Никой от двамата не виждат хубавите страни в другия и във връзката им. Изглежда невъзможно да се построят нови отношения върху такива руини. Стига се до печална и болезнена ситуация и за двамата.

Практиката обаче показва, че такива кризи могат успешно да се преодолеят.

И все пак, какво ни пречи да изградим хармонична партньорска връзка?

Любов или зависимост в партньорството? В какво живея?

Двeте страни на медала. Къде е границата, откъдето ние превръщаме любовта в зависимост?

Ние в определен смисъл зависим от тези, които обичаме. Пълната емоционална независимост означава пълно отсъствие на привързаност, дълбочина на чувствата, което само по себе си се явява сериозен проблем.

Стремите ли се да контролирате живота на любимия? А често ли се държите натрапчиво, придирчиво, жестоко? Или това ви се случва на вас? В крайна сметка настъпва момент, в който любовният обект е уморен от „вниманието“, бдителността, обсебването и търси спасение в раздялата, в приключване на нездравословните отношения. Как да избегнем това поведение?

Ще поговорим за мъчителните чувства, които разрушават човек „отвътре“

„Ревнувам го.“  „Ревнувам я." Защо?

Как ревността влияе на отношенията? Как да се избавим от ревността?

Всеки път, когато злоупотребят с доверието ни, ние изпитваме силна душевна болка, чувстваме, че все едно светът ни се разпада на малки частици, които е невъзможно да съберем и слепим до цялост.
Как ще реагирам на изневяра? Защо ми се случи?  Какава е причината?

Изневярата като:

Сигнал за угасваща любов.

Сигнал за проблеми във взаимоотношенията.

Сигнал, че у партньорът са налице вътрешни психологически проблеми.


Да се прости или не изневярата?


Любовта,  това прекрасно чувство. Как да я съхраним?

Ще обобщим няколко правила и принципи, които помагат в създаването на хармонични партньорски взаимоотношения:

Ще поговорим за Силата на любовта, готовността с която реализираме потенциалът си и се борим за своите мечти.

За Фактора, който се явява изключително важен за взаимоотношенията - сексуалната съвместимост.

Ще обследваме въпроси за културният статус на партньорите. За възпитанието, нормата на ценностите, заложената жизнената философия на човек. Различията. Рисковете.

Трите елемента - аз, ти, ние. Как любовта да се развива? Как да се постигне балансът на тези три елемента в едно партньорство? Заедно с вас ще открием отговора, стигайки до  съществената роля на самооценката.

Ще изясним темата за ролите в партньорството - Какъв образ изпълняват тези роли? Чий?

„Защо сме заедно?“ Това е въпрос за  поставянето на „мета цел“.

Какво ни свързва заедно в отношенията? Какви са ни очакванията?

Предстои ни искрен разговор за бъдещето.


Сподели

Собствените ни страхове - най-голямата бариера в живота ни. Тренинг.

Какво се случва

В рамките на тренинга ще разгледаме основните причини за появата на страх и пътищата за неговото преодоляване.


Целите на обучението:

Ø  Всеки участник да успее да  разпознава страховете си.

Ø  Да се научи да се справя с последиците от нереалистични страхове.

Ø  Ръководни стъпки с помощта на които да се избави от страха в ежедневието си. 

 

Тренингът ще бъде полезен за:

Ø  Всеки преживяващ стрес, на всеки който му е трудно да предприема действия и да изготвя планове.

Ø  Хората, които преработят страховете си  ще бъдат повече уверени  в своето бъдеще и ще спрат да живеят в миналото.

 

Ще получитедопълнителна енергия за живот чрез:

Ø  Хармонизиране на своето семейство и междуличностни отношения;

Ø  Увереност и устойчивост в поведението;

Ø  Способността да разберат причините за негативните си навици;

Ø  Възможността да  чувстват повече радост и свобода от мнението на другите.

С премахването на страха ще добият ново усещане за живот!

 

Водещ: 

Красимира Граматикова- индивидуални и групови психологични консултации

 

Започва сформирането на нова група.

  

Контакти:

Телефон:   0888 797 599

е- mail: krassigrmt@gmail.com

skype : krasi.grmt                                                                    

@kr.gramatikova.psychologist


Сподели