Хармоничните отношения винаги започват с хармоничната жена

Хармоничните отношения винаги започват с хармоничната жена

Хармоничните отношения винаги започват с хармоничната жена. Не с навиците за манипулиране, не със секретните начини, как да задържите партньора, не със самоизтезанията по учебник за бъдещи съпруги. Не.

Само хармоничната жена може да изгради хармонични отношения. И точка. Никакви други начини.

Когато жената се чувства добре сама със себе си, когато не се страхува от самотата и може да се занимава така, че ѝ е интересно, когато има адекватна самооценка и чувство за собствено достойнство, когато се познава и знае своите потребности, когато е умиротворена и спокойна, когато знае точно какво иска, само тогава могат да се получат хармонични отношения.


А какво прави най-често жената:

1. търси опора в мъжа, като вид патерица;

2. постоянно го провокира, защото е убедена вътрешно, че не е достойна за любов и щастие;

3. не знае какво иска, затова живее с целите и мечтите на мъжа си, което също не я удовлетворява;

4. използва мъжа си като психотерапевт;

5. превръща се в безлика риба-лепка, от която не можеш да се откачиш;

6. страхува се да не го загуби, и затова контролира твърдо всяка негова крачка;

7. опитва се да докаже на всички своята независимост, и затова е неспособна на отношения;

8. не умее да се доверява и изгражда близки отношения, затова им търси някакви сурогатни замени;

9. опитва да решава душевните си проблеми за негова сметка, преигравайки, например, сценарии от отношенията с баща си;

10. опитва се да направи мъжа удобен за себе си, без да се интересува от неговите качества, природа и желания;

11. вкопчва се в това, което ѝ се е "паднало" и се стиска с всички сили за него, само да не е сама;

12. затваря си очите за отношения, които разрушават и двамата;

13. провокира конфликти, защото е препълнена с емоции и трябва някак да си ги изкара, а не знае друг начин;

14. държи този, който не бива да е удържан (и що за термин - да задържиш мъжа?! Той да не е знаме?);

15. надява се, че най-накрая, ще я превърне от нещастница в щастливка;

16. не се интересува от себе си и не може дълго да е насаме със себе си;

17. използва мъжа за решаване на материални или физически проблеми;

18. страхува се от надебеляване/остаряване, защото тогава точно ще я зарежат, затова набляга на операции и козметични процедури;

19. очаква външна любов, защото си няма представа за вътрешната.


А това са само малка част от проблемите, които създават жените в отношенията си. Но нищо от това не води до толкова желаната цел. Защото трябва да се занимава със себе си. Не с мъжа. Не с мъжете. А със себе си. Със себе си трябва да постигне хармония, едва след това да търси комуникация.

Защото, когато вътре в себе си е тихо, спокойно и комфортно, да помолиш за помощ е лесно, да кажеш добра дума е лесно, да го "пуснеш" за риба също е лесно. Но ако точно знаете, че всичко това за вас е катастрофа, че не можете да се доверявате, да уважавате, да пазите вярност не само с тялото си, но и в ума, да го приемаш, да му оставяш лично пространство и време, това е сигнал.

Сигнал, който ти посочва да престанеш да мислиш за него, да се опитваш да го променяш, да търсиш вълшебното бутонче, което да изпълнява всичките ти желания. Така гарантирано се разрушават отношенията.

Премести акцента и вниманието от мъжа върху себе си. Ако не можеш да се омъжиш, престани да мислиш за мъже, и как да ги "хванеш". Започни да мислиш за себе си. Постави си за приоритет, не да "спасяваш брака" и не "да се разбереш с него", и дори не да се "омъжиш".


Постави си за цел да станеш интересна сама за себе си.

Опознай се по-добре. Създай романтични отношения със себе си. Успокой вътрешния си хаос и непримиримост. Намери всичко необходимо - любов, внимание, интерес, стимул - в себе си. И тогава ще се променят и отношенията.

Това е подобно на отглеждане зеленчуци. Първо се подготвя почвата, и ако е направено достатъчно е необходимо само да засееш семената и да ги поддържаш с минимални усилия.

Но ако не ти се занимава с подготовка, а сееш направо, необходими ще са много усилия, а може изобщо да не се получи добра реколта. Напразно ще пилеете сили, време, ще създадете негативни отношения и ще загубите вяра в хората.


Същото е и в отношенията.

Може да имаш пълна торба с манипулативни методи за общуване с мъжете, да се научиш да натискаш разни бутончета, за да получаваш желаното, но какъв е дългосрочния смисъл, ако самата си тежко болна?

Ставаш маймуна с граната, която със своите "практики" може да осакати и околните. А за щастие изобщо не може и дума да става, (дори и да изглеждате отстрани идеално семейство).

Затова, не се захващай с мъже, докато не се разбереш сама със себе си. 


!Няма да има хармонични отношения, докато няма хармония в теб. Престани да променяш другите. Успокой себе си, умиротвори се. И околните ще се успокоят.


Повярвайте, изучаването и собственото развитие е безкраен и увлекателен процес. И ако навлезете в него, няма да се спрете, с вас ще ви е интересно все повече. А колкото ви е по-интересно сами със себе си, толкова повече привличате другите - мъже, деца, приятели, колеги, началство...


Всичко започва отвътре. От самите нас.

Хармоничните отношения винаги започват с хармоничната жена
Сподели