БЛОГ

Блог

Картина на Едуард Хопър

Човекът е като една къща. За да е чиста и спретната, се поддържа не само отвън, а и вътре. Почистват се и се подреждат стаите, за да е чисто, приятно и уютно като си там. А какво правят хората? Сменят дрешките с нови, подстригват си косите и променят прически, слагат герданче и смятат, че всичко е наред. Те не поглеждат безпорядъка в стаичката вътре в тях, изпълнена с обиди, огорчения, неразбиране и страх. 

Трябва да се изчиства тази стая, за да има здраве и радост. 


Петър Димков

Сподели
Блог
"Житейският план е създаден в детството, 
подкрепен от родителите, 
доказан от последващите събития 
и намерил своята кулминация в избраните алтернативи" 

Е. Бърн
Сподели
Блог
Не оценявай!

„Нашата първа реакция на изказванията на другите хора е незабавна оценка или съждение, а не разбиране. Когато някой изразява свои чувства, убеждения или мнения, у нас възниква стремеж да го оценим като правилно, неправилно, глупаво, ненормално, неразумно. Много рядко ние си позволяваме да разберем какво значат думите на другия човек за него самия...“ 

К. Роджърс
Сподели
Блог


"Завистта е майка на злобата и ненавистта.
                                               Никита Михалков
Сподели
Блог

“Ако имате късмет, ще останете сами. 

Съвсем самички - до вас няма да има никой и ще ви се наложи да потърсите опора на земята и да повярвате в себе си.

Ако имате късмет, ще дойде момент, когато животът ще ви удари, за да ви разполови като орех и извади наяве сърцевината.

Ако имате късмет, ще почувствате болката. Толкова ще ви боли, че тая болка ще ви накара да умирате, за да може да се преродите отново.

Ако имате късмет, ще плачете. И тези сълзи никой и нищо не ще може да спре. С тях ще дойде освобождението, а после - истинският живот.

Ако имате късмет, ще бъдете уязвими. И няма да успеете да го скриете от другите. Тогава ще узнаете, кои са с вас, и кои - не.

Ако имате късмет, няма да знаете отговорите на въпросите. И тогава ще се наложи да потърсите своята истина.

Ако имате късмет, ще разочаровате от хора, идеи, учители и добри вълшебници. И преживявайки това, ще може да видите реалния свят.

Ако имате късмет, няма да има от кого да поискате съвет. Съвсем от никого. И ще трябва да откриете вътрешния си компас.

Ако имате късмет, ще ви бъде непоносимо, толкова много, че ще трябва да направите нещо с това или просто да се отпуснете и да позволите на света да направи нещо с вас.

Ако имате късмет, ще губите, ще се заблуждавате, ще бъдете предадени и почти смазани. И това „почти” ще набразди лицето ви с бръчките на мъдростта. А опитът ще остане с вас за цял живот.

Ако имате късмет, ще останете без пари. И ще се наложи да встъпите в истински отношения с хората, на които по-рано просто можехте да платите.

Ако имате късмет, ще имате страшно много пари и ще стигнете дъното на отчаянието, когато се сбогувате с илюзията, че щастието е в тях.

Ако имате късмет, далеч не всички ще ви обичат. И ще е нужно да настроите вътрешната си ценностна система. А желанието да се харесате на всички ще отпусне примката, стегнала гърлото ви. 
Ако имате късмет, някой много близък ще се отвърне от вас. А вие ще научите цената на миговете щастие.

Ако имате късмет, ще се сблъскате с любимите лице в лице. И ще има две истини. Тяхната и вашата. И ще почувствате кънтящото пространство между отделни вселени, които едва се докосват.

Ако имате късмет, вие ще издържите на всичко това. И ще откриете начин да се преобразите. Да преживеете онази вътрешна алхимия, която създава от болката красота, от гнева - смирение, от страха - постижения, от радостта - вдъхновяващ пример. Вината и срамът пречистват душата, както чистачът измита стария боклук. И белезите се превръщат във врати. Ако имате късмет ще дойде точният момент…”


Аглая Датешидзе

Сподели
Блог
Сподели
Блог


Просто да седнеш без очаквания с някой, който тъгува, страхува се, самотен е или е отчаян, без да се опитваш да го „поправяш” по никакъв начин или да манипулираш преживяването му, за да го вместиш в собствената си представа как трябва да са нещата;
Просто да слушаш, без да играеш ролята на експерт или на просветлен гуру или пък на човекът, който най-добре знае!
Просто да си там за човека до теб и да повървиш с него през огъня, да подържиш ръката му, ако се чувства смазан - така започваме да се изцеляваме един друг с любов.
Отвъд ролите си - незащитени, неразрешени, уязвими - се срещаме наистина.Джеф Фостър

Сподели
Блог
Сподели
Блог
Контролът във връзката е нужда за доминиране. Нуждата е породена от Страх. Желанието за контрол в любовта е причинено от несигурност в собствената ценност. Любовта е свободна като птиците. Любовта и страха са в противоречие. Изискващото и контролиращо поведение е смърт за отношенията.
Сподели
Блог
Сподели
Блог

Любовта е най-великата терапия, а светът се нуждае от терапевти защото в него няма любов. Ако хората бяха любящи; ако родителите обичаха, ако учителите и професорите обичаха, ако в обществото имаше любящ климат, тогава нямаше да има нужда от терапевти и всякакви терапии.


Ошо
Сподели

                               ЛИЧНОСТЕН ТЕСТ НА Д-Р ХАУС

                                            Резултатът е изненадващо точен!
                                         
                                                        На масата има 5 плода:

                                                          1. Ябълка
                                                        2. Банан
                                                        3. Круша
                                                             4. Праскова
                                                              5. Портокал

                           Кой ще изберете?
Блог
Резултати:

Ябълка - означаваче вие сте човеккойто обича ябълки.
Банан - означаваче вие сте човеккойто обича банани.
Круша - означаваче вие сте човеккойто обича круши.
Праскова - означаваче вие сте човеккойто обича праскови.
Портокал - означаваче вие сте човеккойто обича портокали
Източник: Bulevard.bg
Сподели