Защо всичко е блокирано и нямам енергия? Време е да се смени водата!

Защо всичко е блокирано и нямам енергия? Време е да се смени водата!

Невронните връзки трябва да бъдат обновени. Това е много просто – сменете водата.


Ако не смените водата в аквариума, тя ще стане застояла. Рибките ще загубят своя ярък цвят; те ще се превърнат в болни и мудни създания. Дори добре да ги храните, рибките ще започнат да боледуват. Но нали водата е същата, както когато е била налята. Всъщност вече не е. Това е лоша вода. Сега е лоша. Застояла, несвежа, плесенясала.

Така се случва и в живота: всичко е както преди. Същата работа, която някога е била интересна и ярка. Същият социален кръг; познати са всички лица! Същата стая със същия диван. А почивката е същата – работа в любимата градина. Дори филмите са същите, добри, ние ги знаем наизуст. И вървим по същия път. Нищо не се променя. Стабилност.

Стабилността във времето застива; стабилната система е обречена на самоунищожение, колкото и да е странно. Точно като аквариум с вода, която не се сменя. Доброто започва да се превръща в лошо и разрушително... Какъв парадокс. Монотонността погубва и лишава от сили, изтощавайки бавно. Изглежда, че няма голяма консумация на енергия, но и не постъпва и свежа енергия.

Свежите впечатления и нови запознанства са жизненоважни за човека. Необходими са промени. В познатата стая трябва да се направи ремонт и мебелите да се пренаредят. Освежете пространството около себе си. Трябва да търсим нови бизнес партньори, да се развиваме в нови направления. На работното място трябва да започнете да учите нови неща. Или можете да започнете нов проект. А понякога можете кардинално да смените работата си.

Освен семейството и старите приятели, имаме нужда от нови познати. Защото новият човек до вас може да предостави нова информация и да внесе свежа струя. Можете да наемете нови служители; те ще „вливат енергия“ в един застаряващ бизнес. Това е „свежа кръв“, тя ще даде сили, ще ускори процесите.

Ако няма сила и всичко е изгубило цветовете си, станало е мътно и сиво, може би водата в аквариума дълго време не е сменяна. Пътуване до ново красиво място, смяна на имиджа, нови контакти – всичко това ще освежи и поднови живота ви. И това ще създаде нови невронни връзки в мозъка.

Стабилността е много важна; но понякога става разрушителна. Изходът е в обновяването; така се обновява компютърът – чрез качване на нови програми. В аквариума е необходимо периодично да се сменя водата. И рибките ще бъдат живи и здрави.


Ан Кириян

Защо всичко е блокирано и нямам енергия? Време е да се смени водата!
Сподели