Огледална медитация

Огледална медитация

                                      Огледална медитация


Всеки човек има моменти в живота, когато самочувствието му се понижава или възниква някакво недоволство в живота му. Когато започнем да се критикуваме и самообвиняваме като преценяваме действията си, ние бързо губим и малкото останала увереност в нас. В този труден период е важно да разберем какво наистина се случва, да се опитаме да се „приемем“ отново, осъзнавайки собствената си стойност и оригиналност.

Когато сме недоволни от себе си, често избягваме да гледаме себе си и заобикаляме огледалата. И напразно, тъй като огледалото отразява нашата уникалност. Ето защо, огледалата са включени в много техники, които помагат на човек да се отърве от комплексите и да се обича.


Ето някои добри практики: 


1. Вземете огледало, седнете удобно, ако обичате музика - включете приятно отпускаща мелодия. Погледнете внимателно отражението си, след това погледнете очите си, обърнете се към себе си по име и кажете: "Обичам те и те приемам такъв, какъвто си!" След това можете да прехвърлите това упражнение в статуса на медитация и да го правите три пъти седмично в продължение на 5 минути. Добавете фрази, които ще са по-подходящи за вас по това време, като например: „Чувствам се в безопасност“, „Красив съм“ и т.н.


2. Поставете една ръка върху гърлото си и кажете "Искам да се променя!" Повторете няколко пъти, за да се чувствате уверени в думите си. Едва след това отидете до огледалото и повторете тази фраза убедено, като гледате отражението в очите си.


3. Повторете три пъти израза „Аз съм достоен за (любов, уважение ...)!“, Като гледате в очите вашето огледално изображение. Правете упражненията всеки ден, докато не почувствате подобрение в ситуацията.

Огледалната медитация е един от най-ефективните начини за повишаване на самочувствието и поддържане на емоционален комфорт. Опитайте!

 

Източник: #психологични съвети 😉

Огледална медитация
Сподели