Техника за релаксация при негативна ситуация

Техника за релаксация при негативна ситуация

Често трудните ситуации пред които сме "поставени" в живота отнемат твърде много психична енергия, влияят на здравословното ни състояние, лишават ни от спокойствие. Понякога се чувстваме безсилни да се справим... На помощ "идва" техниката, която бързо ще ви освободи от негативната ситуация, докато тя все все още не се е превърнала в мащабен проблем.


Седнете с изправен гръб, отпуснете се. Започнете да дишате дълбоко и бавно, освобождавайки се от напрежението в тялото. След това си представете ситуацията, която в момента ви притеснява. Вие държите тази ситуация в двете си ръце, стискате я с пръстите си силно, напрягайки мускулите.

След това си задайте въпроса: “Защо държа това? Защо трябва да използвам енергията си за това?"
А сега разтворете ръцете си, пуснете ситуацията и ще видите как тя просто изчезва в нищото, без следа. Вие вече чувствате свободата и спокойствието се възвърна.

! Запомнете това състояние и останете така за известно време, усещайки чувство на вътрешна релаксация. Тази медитация може да се прави по всяко време и на всяко място, веднага след като се появи "нещото", което ви е извадило от равновесие.

Сподели